NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 30. juni
Re: KRAV: Adgang til 2-meter. John ...
  Det sker 28. maj
Rævejagt i Nordsjælland
 
 

Typegodkendelsen er intet værd

Typegodkendelsesskiltet er ikke længere nogen garanti for, at det privatradioanlæg, man er ved at købe, rent faktisk må bruges i Danmark.

Sidste år trådte EUs direktiv om radio- og teleterminaludstyr i kraft, og dermed bortfaldt kravet om typegodkendelse af radioudstyr. I en overgangsperiode på et år har det dog været tilladt at forhandle udstyr, der er typegodkendt efter de gamle regler, men det er slut nu.

I stedet for godkendelse skal producenten eller forhandleren selv sikre sig, at udstyret overholder gældende tekniske bestemmelser i de lande, udstyret skal sælges til, og indsende et såkaldt notifikationsskema herom til Telestyrelsen samt til de andre EU-landes telemyndigheder. Af dokumentationen til udstyret skal det fremgå, hvilke EU-lande, det er notificeret i og dermed må benyttes i.

Forbrugeren, der køber et privatradioanlæg, skal således ikke længere kigge efter et godkendelsesskilt fra Telestyrelsen. I stedet skal han kigge efter Danmark i listen over EU-lande, som udstyret må benyttes i. Til gengæld kan han sagtens købe sin radio i et andet EU-land, hvis han har lyst - og det er netop idéen med det hele fra EUs side.

Udstyr, der ikke er notificeret i Danmark efter den nye ordning, må altså ikke længere forhandles. Men udstyr, der er købt og taget i brug under de gamle regler, må gerne fortsat benyttes.

19. april 2001.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: KRAV: Adgang til 2-meter
John Sauerberg - 30/6 23:38

Re: KRAV: Adgang til 2-meter
Klein - 30/6 05:12

Re: Bæ og blod snak ad.....
Michael - 23/6 14:47

Re: Bæ og blod snak ad.....
Jasen - 23/6 14:10

Re: KRAV: Adgang til 2-meter
Peter - 19/6 20:00


Flere indlæg


17118852 besøg