NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 17. oktober
Re: Fis ned pÃ¥ 27mhz. Skipper Skræk
Køb & Salg 24. februar
PA-trin købes
Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

DX-weekend på Mulbjerg

MULBJERG: Der blev opnået kontakter så langt væk som til Nordsjælland og Roskilde, da den Aalborg-baserede klub Alfa Lima i weekenden den 14. til 16. juli holdt "Millennium Walkie-talkie- & DX-weekend" på Mulbjerg ved Dokkedal mellem Aalborg og Randers, helt ud til Kattegats kyst.

Det fortæller Lasse Trudslev (AL24), som var med til at afholde arrangementet. Omkring 30 besøgende, fortrinsvis lokale privatradiofolk lagde vejen forbi, og Lasse Trudslev siger, at arrangementet var en "kanon-succes". Og det var det vel også, selv om 30 måske ikke lyder af så meget, for når man så regner de folk med, som der blev opnået kontakt til, så har arrangementet jo alligevel involveret mange mennesker.

På stedet, hvor arrangementet blev afholdt, var der allerede en ti meter høj mast, som privatradiofolkene kunne låne. Denne blev "forlænget" med et seks meter rør med en bom, hvorpå to antenner - en halvbølge og en kvartbølge - blev monteret. Og så var det ellers bare at gå i gang. - Det så knasme godt ud; det var helt trist at skulle pille det ned igen, siger Lasse Trudslev med et smil på læben.

Og resultaterne udeblev heller ikke. Sjællands Odde kunne man hele tiden snakke med - uden skip eller såkaldte tropoforhold (der giver forlænget, indenlands rækkevidde) - og om natten lykkedes det også at høre Nordsjælland. Endda Roskilde kom i logbogen.

Mange andre stationer dukkede selvfølgelig også op, heraf også en del ikke så langt borte. Lasse Trudslev konstaterer i den forbindelse, at privatradiobåndet vist ikke er så dødt, som man sommetider får at vide. - Der var faktisk liv døgnet rundt, siger han.

Men det var ikke DX'ing alt sammen. På weekendens program var der også andre, mere eller mindre privatradiorelaterede aktiviteter som ræveløb (også til fods), natløb, sækkeløb (!) og orienteringsløb.

Lasse Trudslev, der også er webmaster på Alfa Lima-klubbens hjemmeside, lover, at der kommer fotos fra arrangementet op på siden. I skrivende stund er de dog ikke kommet endnu.

13. august 2000.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: Fis ned på 27mhz
Skipper Skræk - 17/10 23:52

Re: Fis ned på 27mhz
oz1lly@stofan... - 28/9 11:24

Re: Fis ned på 27mhz
Skipper Skræk - 28/9 07:11

Re: Fis ned på 27mhz
Gert Poulsen - 22/9 10:43

Re: Fis ned på 27mhz
Kim - 24/8 21:11


Flere indlæg


8940656 besøg