NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 17. oktober
Re: Fis ned pÃ¥ 27mhz. Skipper Skræk
Køb & Salg 24. februar
PA-trin købes
Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

Ingen prøve-fri radioamatørlicens foreløbig

Hvis man vil opnå radioamatørlicens uden at skulle aflægge teknisk prøve, så kommer man i stedet til at aflægge prøve i tålmodighed. Det bliver nemlig allertidligst sidst på året, at licens uden prøveaflæggelse kan blive aktuelt. Det siger overkontrollør Henning Poulsen, Telestyrelsen.

I den seneste tid har der været mange rygter i privatradio- og radioamatørmiljøet om, at en sådan mulighed skulle være på trapperne. Rygterne udsprang af en hjemmeside fra Alincos danske importør, hvoraf det fremgår, at man fra 1. august vil kunne få licens til 2 meter-båndet (144-146 MHz) med en sendestyrke på 5 watt, men at radiosenderen skal være typegodkendt. Alinco er angiveligt allerede klar med 5 watts radioer til formålet.

Men endnu foreligger der intet konkret hos Telestyrelsen. - Det er ikke besluttet, om det i givet fald bliver 2 meter-båndet eller et andet radioamatørbånd, men da vi vil minimere risikoen for forstyrrelser, bliver det nok i et bånd, hvor der kan køres med FM-modulation, siger Henning Poulsen.

Den maksimale sendestyrke er heller ikke fastlagt, men Henning Poulsen regner med, at den vil blive et sted mellem 1 og 6 watt. Om grænsen for sendestyrken skal måles i ERP (udstrålet effekt fra antennen) eller i stikeffekt (d.v.s. målt på senderens antennebøsning uden hensyn til kabeltab og antennens forstærkning), som man gør i forbindelse med privatradio, er heller ikke afgjort.

Og da alle disse ting endnu mangler at blive fastlagt, er der selvsagt heller ikke typegodkendt nogen radioer endnu, og Alinco kan derfor heller ikke være klar med dem.

Ifølge Henning Poulsen er de idéer, der arbejdes med, udarbejdet på baggrund af en række henvendelser fra handicaporganisationer, der ønsker bedre radiokommunikationsmuligheder.

7. april 1999.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: Fis ned på 27mhz
Skipper Skræk - 17/10 23:52

Re: Fis ned på 27mhz
oz1lly@stofan... - 28/9 11:24

Re: Fis ned på 27mhz
Skipper Skræk - 28/9 07:11

Re: Fis ned på 27mhz
Gert Poulsen - 22/9 10:43

Re: Fis ned på 27mhz
Kim - 24/8 21:11


Flere indlæg


8940665 besøg