NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 17. oktober
Re: Fis ned pÃ¥ 27mhz. Skipper Skræk
Køb & Salg 24. februar
PA-trin købes
Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

Ny version af NPG

De hollandske programmører bag packet-terminalprogrammet New Packet Generation (NPG) har nu udsendt version 2.00 af deres program, og der er efterhånden tale om et ganske stort og veludviklet stykke software.

NPGs opbygning minder om forskellige tyske terminalprogrammer som SP og GP, men indeholder også features, der kendes fra f.eks. TPK og Tst Host og kan bruges sammen med FBB-BBSerne.

I Hollandsk privatradio har de tyske terminalprogrammer tidligere været næsten enerådende på "markedet", og nok er disse i udstrakt grad kompatible med hinanden, men med deres tyske standarder for filoverførsel (Autobin) og mailsystem (DieBox-list) er de desværre ikke kompatible med ret meget andet.

Siden har også programmer som Tst Host vundet frem i Holland, men de har Yapp og ikke Autobin som filoverførselsprotokol, og de tyske og ikke-tyske programmer kan heller ikke bruge hinandens plug-ins (hhv. RUN-programmer og PG-programmer).

Man kan levende forestille sig, hvordan hollandske packetfolk med tiden har fået behov for at skifte frem og tilbage mellem to packetprogrammer for at kunne kommunikere bedst muligt med alle, og NPG er tilsyneladende et godt bud på en løsning af dét problem. NPG er så at sige en krydsning mellem de tyske programmer og Tst Host. Det indeholder både Yapp og Autobin, det kan bruge både PG-programmer og RUN-programmer, og så har det også unproto-mailsystem. DieBox-list er dog ikke med, men der findes næppe heller nogen DieBox-BBSer i Holland.

NPG 2.00 er gratis og kan downloades fra NPG-folkenes hjemmeside, der i øvrigt har fået eget domæne og nu har adressen www.npg-team.org . På packet og telefon kan programmet også downloades fra A34BBS.

Selv om NPG er hollandsk, er det engelsksproget og leveres med engelsk vejledning. Derimod mangler der underligt nok en liste over, hvad der er nyt i den nye version.

7. februar 1999.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: Fis ned på 27mhz
Skipper Skræk - 17/10 23:52

Re: Fis ned på 27mhz
oz1lly@stofan... - 28/9 11:24

Re: Fis ned på 27mhz
Skipper Skræk - 28/9 07:11

Re: Fis ned på 27mhz
Gert Poulsen - 22/9 10:43

Re: Fis ned på 27mhz
Kim - 24/8 21:11


Flere indlæg


8940531 besøg