NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 17. oktober
Re: Fis ned pÃ¥ 27mhz. Skipper Skræk
Køb & Salg 24. februar
PA-trin købes
Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

Stor virak om kanalskift

AALBORG: En tilsyneladende spontan flytning af Nordjysk Packet Radio Klubs (NPRK) nodestation fra kanal 1 til kanal 40 i dagene omkring nytår udløste diskussioner og skænderier, der har bredt sig så langt som til både packet radio-nettet i hele landet og til internettet.

NPRKs nodestation sender fra klubbens lokaler, og flytningen kan derfor være foretaget af hvem som helst, der har været på besøg. Noden fik dog kun lov at stå på kanal 40 i få dage, inden sysopen, Leo Jørgensen, DEN1OZ, fik den afbrudt og siden flyttet tilbage på kanal 1. Men diskussionerne fortsætter, idet der reelt ikke længere er nogen aftaler i området om, hvilke kanaler, der skal bruges til packet radio, og hvilke, der skal bruges til andre formål.

Tidligere har privatradiobrugere og -klubber i Nordjylland i store træk kunnet enes om at følge en båndplan, der bl.a. tildelte kanal 1, 2 og 3 til packetbrugerne og de øvrige kanaler til de talende privatradiofolk. Men efter diverse brud på båndplanen faldt den til jorden sidste sommer, og nu hedder det blot, at der skal "vises hensyn".

Kritikere, der ikke selv er medlemmer af NPRK, beskylder i den aktuelle sag bl.a. klubbens bestyrelse for ikke at have styr på tingene og desuden hverken at holde møder eller udsende referater. Det afvises dog af klubbens formand, Kenneth Schultz, DEN1KS, der påpeger, at referaterne af bestyrelsens møder er fremlagt i klubbens lokale.

Hele balladen udspringer øjensynlig af det anstrengte forhold mellem NRPK og områdets anden packet-klub, PWR9, der for år tilbage blev dannet netop af utilfredse NPRK-medlemmer. Der har praktisk talt altid været ufred mellem medlemmer af de to klubber.

I øvrigt er der lagt op til kampvalg til bestyrelsen, når NPRK i februar afholder sin ordinære generalforsamling. Med et 16 punkter langt valgoplæg med overskriften "Vi bør yde for at nyde" har klubmedlem Leif Andersen, DEN1LA, bebudet, at han vil stille op til formandsposten. Det store valgoplæg er offentliggjort på områdets packet radio-BBSer. Kenneth Schultz, der selv genopstiller til formandsposten, byder Leif Andersens kandidatur velkommen.

10. januar 1999.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: Fis ned på 27mhz
Skipper Skræk - 17/10 23:52

Re: Fis ned på 27mhz
oz1lly@stofan... - 28/9 11:24

Re: Fis ned på 27mhz
Skipper Skræk - 28/9 07:11

Re: Fis ned på 27mhz
Gert Poulsen - 22/9 10:43

Re: Fis ned på 27mhz
Kim - 24/8 21:11


Flere indlæg


8940762 besøg