NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 19. januar
hvad stod TH for i kaldenavn. Flemm...
Køb & Salg 24. februar
PA-trin købes
Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

Tyskland kan få SSB på 40 kanaler

TYSKLAND: - Bestem selv, om I vil have lov til at benytte SSB på 40 kanaler. Sådan lød det skriftlige svar reelt, da en tysk privatradiobruger skrev og spurgte landets telemyndighed, RegTP, hvorfor SSB- og AM-modulation kun er tilladt på 12 kanaler, når de lovlige radioer, man kan købe til formålet, alligevel kan sende SSB og AM på kanalerne 1 til 40.

Tyskland har ialt 80 kanaler, hvoraf kanal 1 til 40 er de samme som i resten af Europa. Det er kun på kanalerne 4 til 15, at der må benyttes SSB og AM, mens FM er tilladt på alle 80 kanaler.

Men da begrænsningen til kanal 4 til 15 er en speciel tysk regel, og privatradioer som så meget andet skal kunne handles over landegrænserne inden for EU, vil en EU-notificeret allmode-radio med 40 kanaler kunne sende SSB og AM på alle kanalerne, hvilket er tilladt i f.eks. Holland. I Tyskland er reglerne derfor skruet sådan sammen, at det er lovligt at benytte en EU-notificeret radio, der kan sende SSB og AM på alle 40 kanaler, men det er den enkelte privatradiobrugers eget ansvar, at han ikke sender SSB eller AM uden for kanalerne 4 til 15. Det er dog tilladt at lytte.

Og så mente den tyske privatradiobruger, at når SSB overhovedet er tilladt på visse kanaler og radioerne alligevel kan sende SSB på 40 kanaler, så kan man lige så godt tillade SSB på alle disse 40 kanaler.

I svaret fra RegTP hedder det ifølge Funkmagazin.de, at begrænsningen til kanal 4 til 15 er "rent historisk", og at der ikke fra RegTP's side er noget til hinder for at tillade SSB og AM på 40 kanaler, såfremt privatradiobrugernes egne organisationer måtte ønske det. For SSB er det dog i praksis så som så med historikken, da denne modulationsform kun har været tilladt i Tyskland i godt et par år, men for AM's vedkommende er det sandt nok, at modulationsformen har været forbeholdt kanal 4 til 15 siden tidernes morgen.

Om der så rent faktisk kan rejses flertal blandt de tyske privatradiobrugere for at tillade SSB og AM på 40 kanaler, er en anden sag. Tyskland har nemlig lang tradition for at øremærke de enkelte kanaler til det ene og det andet - f.eks. er packet (datakommunikation) kun tilladt på otte af landets 80 kanaler og i øvrigt kun med FM-modulation.

Spørgsmålet om man ønsker SSB og AM på 40 kanaler vil blive behandlet, når de tyske privatradiobrugeres landsforbund DAKfCBNF holder delegeretmøde den 30. oktober.

24. august 2004.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

hvad stod TH for i kaldenavn
Flemming Niel... - 19/1 21:14

Re: Uniden
Janus - 13/12 15:24

Re: Uniden
Janus - 13/12 15:15

Uniden
clas - 12/12 15:35

Gode gamle historier....!
Romeo72- Kasper - 9/12 21:21


Flere indlæg


9429112 besøg