NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 13. december
Re: Uniden. Janus
Køb & Salg 24. februar
PA-trin købes
Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

ITST skærer ned

En generel knaphed på penge i hele statssystemet er årsag til, at IT- og Telestyrelsen (ITST), der bl.a. er myndighed på privatradioområdet, i denne uge uddelte fyresedler til 25 af sine ansatte og ialt nedlagde 35 ud af cirka 250 stillinger.

Styrelsen kan se, at der kommer til at mangle penge på budgetterne fra 2006, men da en del af de ramte er statstjenestemænd, der har krav på rådighedsløn i tre år efter en opsigelse, har man valgt at nedbringe medarbejderskaren allerede nu. Det siger styrelsens direktør, Jørgen Abild Andersen, til Computerworld Online.

Direktøren vurderer, at nedskæringen vil føre til længere sagsbehandlingstid hos styrelsen, og måske vil visse typer opgaver blive nedprioriteret.

I forvejen fylder privatradio efterhånden ikke meget i IT- og Telestyrelsens daglige arbejde. Dereguleringen op gennem 1990'erne har betydet, at privatradiobrugerne i Danmark i dag ikke er underlagt andre restriktioner end de rent tekniske for radio og til dels antenne. Desuden skal styrelsen ikke længere afprøve og typegodkende hver enkelt radiomodel, og man har også mistet retten til at komme på kontrolbesøg i private hjem uden retskendelse.

Derfor har privatradioområdet i praksis efterhånden næsten fået lov til at passe sig selv. F.eks. blev der ifølge styrelsens egne oplysninger ikke politianmeldt en eneste privatradiobruger i 2003, selv om det blandt privatradiobrugerne selv er en offentlig hemmelighed, at sådan noget som ulovlig brug af eksterne PA-trin er lige så almindeligt som at køre for stærkt på landevejene. Reelt rykker kontrolfolkene kun ud i tilfælde af konkrete klager over forstyrrelser - og som hovedregel kun, hvis det er en anden og "vigtigere" radiotjeneste, der bliver forstyrret.

Og med de aktuelle nedskæringer er der næppe nogen grund til at forvente, at styrelsen vil gøre mere ud af privatradioområdet i den nærmeste fremtid.

29. maj 2004.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: Uniden
Janus - 13/12 15:24

Re: Uniden
Janus - 13/12 15:15

Uniden
clas - 12/12 15:35

Gode gamle historier....!
Romeo72- Kasper - 9/12 21:21

Re: CB Frikvenser
Ulrik Brinck ... - 29/10 20:04


Flere indlæg


9277092 besøg