NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 6. januar
Re: Bliver det brugt ?. Jes O
Køb & Salg 7. december
Diverse udstyr til salg
Det sker 5. marts
Ræveløb i ALV
 
 

Levende billeder via walkien

HOLLAND: Der bliver overført levende billeder via 27 MHz, når privatradiobrugere i byen Wolvega i det nordlige Holland eksperimenterer med såkaldt Narrow Band Television ("smalbånds-tv"), NBTV.

Billederne er ganske vist ikke særlig store - 32 linier - men i modsætning til det blandt radioamatører velkendte Slow Scan Television (SSTV) er der vitterligt tale om levende billeder, dels fra et webcam og dels fra allerede eksisterende .AVI-filer, og det er lykkedes at overføre både sort/hvide billeder og farvebilleder. Det fortæller en bruger ved navn Jan (NL2WVG) på packet-nettet.

Han begyndte i november som den første i byen at rode med tv-billeder via walkien. Siden er to andre, Martijn (NL1MKW) og Harry (NL1HJW), hoppet med på vognen, og ifølge Jan er det efter en del justeren og gøren ved lykkedes at få tingene til at fungere meget fornuftigt. De tre udveksler for tiden tv-billeder hver aften på kanal 1 (26,965 MHz) med FM-modulation. Den nordlige beliggenhed i Holland betyder dog desværre, at man skal være lidt heldig for at fange signalerne pr. skip i Danmark, men det skulle ikke være helt umuligt.

Jan vil gerne høre fra andre interesserede og har allerede hørt fra privatradiobrugere i Tyskland og Frankrig. Han kan kontaktes på packet-adressen NL2WVG@WL1BBS.FRL.NLD.EU .

20. december 2002.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: Bliver det brugt ?
Jes O - 6/1 14:13

Re: Klubber i kbh
jimmie - 23/12 18:36

Klubber i kbh
Carsten Peder... - 22/12 05:46

Re: ---
Richardi - 28/11 18:24

Re: ---
? - 25/11 04:40


Flere indlæg


7419174 besøg