NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 26. juli
Re: Qyt - håndradio 10-15timer operativ tid.. ...
  Det sker 28. maj
Rævejagt i Nordsjælland
 
 

Telestyrelsen er blevet til IT- og Telestyrelsen

Først var der Post & Telegrafvæsenet, derefter Teleinspektionen, så Telestyrelsen - og nu skal vi vænne os til, at myndigheden på privatradioområdet hedder IT- og Telestyrelsen.

I begyndelsen af 2002 bebudede videnskabsminister Helge Sander (V), at Telestyrelsen og Statens Information pr. 1. april skulle lægges sammen til en ny styrelse ved navn IT- og Telestyrelsen.

En tidlig udmelding fra ministeren om, at den nye styrelse ikke nødvendigvis behøvede at ligge i København, fik både Aalborg, Århus og Bornholm til at opfordre ham til at lægge styrelsen hos dem. Men sidst i januar slog ministeren fast, at det alligevel skal være København, da han ville have den nye styrelse hurtigt i gang, og at det derfor ville tage for lang tid at flytte udenbys.

Noget tyder dog på, at den nye styrelse på trods heraf ikke kom på plads så hurtigt, som ministeren ønskede sig. Navnet blev udskiftet til tiden, men endnu bor man på begge de adresser, hvor Telestyrelsen og Statens Information boede, og der har ikke i de sidste par måneder været nye udmeldinger om, hvor den nye styrelse skal ligge.

Men uanset dette vil privatradiobrugerne næppe opleve den nye styrelse som ret meget andet end et navneskift. Privatradio har i Danmark - i modsætning til i en del andre europæiske lande - i de seneste år i praksis fået lov til at passe sig selv. Alt er efterhånden tilladt, så længe man holder sig til de lovlige 40 kanals radioer og ikke piller ved "indmaden" i dem. Og området kommer sikkert ikke til at fylde mere i det daglige arbejde hos den nye styrelse, der først og fremmest skal beskæftige sig med de it- og telemæssige rammer for samfundet. Det vil sige områder som f.eks. telefonforbindelser, mobiltelefoni og internet samt distribution af radio- og tv-udsendelser.

3. april 2002.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: Qyt - håndradio 10-15timer operativ tid.
Camping-00 - 26/7 22:53

Qyt - håndradio 10-15timer operativ tid.
Camping-00 - 26/7 22:46

Re: KRAV: Adgang til 2-meter
John Sauerberg - 30/6 23:38

Re: KRAV: Adgang til 2-meter
Klein - 30/6 05:12

Re: Bæ og blod snak ad.....
Michael - 23/6 14:47


Flere indlæg


17311059 besøg