NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 26. juli
Re: Qyt - håndradio 10-15timer operativ tid.. ...
  Det sker 28. maj
Rævejagt i Nordsjælland
 
 

Holmegård Walkieklub hjemløs

Med få dages varsel blev Holmegård Walkieklub (HGW) i Sydsjælland for nylig bedt om at flytte ud af det klublokale, som de har boet i siden 1978. Ejendommen var solgt og lejeaftalen opsagt.

Den 23 år gamle klub boede i en længe på en gård, der var ejet af Holmegård Kommune, og som var tildelt klubben i henhold til Folkeoplysningslovens regler med gratis husleje, el, varme m.m.

Ifølge klubbens bladredaktør og webmaster, Bente Ougtvig Dyrstad, havde man fra kommunens side "luftet tanken" om at anvende ejendommen til andre formål. Men det er lang tid siden, og klubben hørte ikke mere, før man i slutningen af oktober fik besked om, at ejendommen var solgt til Fensmark Antenneforening, og at de nuværende beboere - Holmegård Walkieklub og en daginstitution, der også boede på gården - skulle være ude pr. 1. november 2001.

Kommunen har ikke på nuværende tidspunkt et nyt, ledigt lokale, man kan tildele klubben. Dog vil man højest sandsynligt kunne tildele et lokale på en skole, men det er klubben ikke interesseret i. - Vi har behov for et sted, der er vores eget, hvor vi kan have klubbens ejendele stående og sætte en antenne på taget, siger Bente Dyrstad til Privatradionyt.

Men et sådant lokale får klubben nok ikke igen lige med det samme, hvis det skal være gratis, for kommunen er kun forpligtet til at tildele lokaleplads, så længe den råder over noget - den har ikke pligt til at købe en ny ejendom til formålet.

Indtil videre er alle aktiviteter, der skulle foregå i klublokalet, i sagens natur aflyst. Klubben havde i forvejen lukket sit bankospil, der var blevet udkonkurreret af de lokale forsamlingshuses spil. Klubbladet ligger stille på grund af mangel på stof, og postboksen er blevet lukket, fordi det lokale posthus blev nedlagt. Men klubben har også tradition for at radiodække Dansk Rally Forenings løb på Sjælland, og det har man ikke tænkt sig at holde op med. Der radiodækkes omkring 10 løb på en sæson, og det er forholdsvis mange radiodækninger for en walkietalkieklub af HGW's størrelse. Klubben har ifølge Bente Dyrstad i dag 25 medlemmer, men har tidligere været oppe over 100.

Lokalesituationen skal drøftes, når klubben den 2. marts holder generalforsamling. I praksis har man valget mellem alligevel at tage imod et lokale på en skole eller at finde og leje et lokale selv og søge kommunen om lokaletilskud til huslejen. Lokaletilskud kan tildeles i situationer som denne, hvor kommunen ikke har noget lokale at tildele. Tilskuddet dækker ikke hele udgiften - størrelsen er individuel og kan bl.a. afhænge af hvor mange af klubbens medlemmer, der er under 25 år gamle.

11. februar 2002.


Klik her for at kommentere emnet i artiklen.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: Qyt - håndradio 10-15timer operativ tid.
Camping-00 - 26/7 22:53

Qyt - håndradio 10-15timer operativ tid.
Camping-00 - 26/7 22:46

Re: KRAV: Adgang til 2-meter
John Sauerberg - 30/6 23:38

Re: KRAV: Adgang til 2-meter
Klein - 30/6 05:12

Re: Bæ og blod snak ad.....
Michael - 23/6 14:47


Flere indlæg


17311386 besøg