NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 14. april
Re: prepper radio. GMax
Køb & Salg 3. februar
Søger Danita CM-127 eller andet 27 MHz
Det sker 2024
TangoMike Træf 2024 på Fyn
 
 

Re: SSB i Danmark


Søren

Hej Poul Erik,

Tak for dit lange svar.

Jeg vil gerne give dig nogle kommentarer til dit sskriv, så de kommer her:

Hej Søren
Kommunikation, drejer sig om, at kunne eksperimentere med radio.
==> Søren:
Du tager udgangspunkt i, at kommunikation drejer sig at eksperimentere.
Jeg er meget uening med dig.

Kommunikation drejer sig vel om dialog, dvs. at mennesker/maskiner "taler" med hinanden, ("taler" kan så brydes ned i mange grupperinger: skrive/tale, analog/digital, FM/AM/SSB/CW osv osv.)

Mange privatradiobrugere gennem årene har haft kæmpe glæde af at kunne opnå dialog med andre mennesker og tale om "vejr og vind", sygdom, deres udstyr, familie, haven, hunden, misbrug, problemer... Vi mennesker har det generelt bedst med at opnå dialog, og walkien har hjulpet specielt mange de af personer, som af den ene eller anden grund har haft det svært i vores samfund (f.eks. "skæve eksistenser"), som på lige vilkår har kunnet tale med andre personer.

Nogle synes, det er sjovt at spille banko eller blot sludre med naboen, andre møder ligesindene på rtadioen og kan så mødes over en bajer i radioklubben, nogle kører DX mens andre kører ræveløb, enkelte leger med antenner, - men rigtigt mange sludrer bare...

Som skrevet er jeg helt uening i dit udgangspunkt: at kommunikation drejer sig om at eksperimentere. Jeg vil gner høre, hvordan du kan kæde "kommunikation" sammen med "eksperimenter".Den form for registrering er ikke som radioamatør, men en bekræftielse på , at man har købt en station som er egnet til forskellige modulationsformer.
==> Søren:
Igennem alle årene har privatradiobåndet verden over været baseret på, at hvem som helst kan anskaffe sig privatradioudstyr og herefter "komme i luften" uden yderligere registrering eller tiltag.

Personligt meger jeg, at at debatten om registrering af privatradiobrugere hos myndighederne reelt bunder i dybe politiske spørgsmål - nemlig det aktuelle spørgsmål om hvad vi vil i overvågningssamfundet.

Afslutningsvis er det min holdning, at jeg ikke rigtigt kan se nogen grund til, HVORFOR privatradiobrugere skal være registreret...?
Men forklar mig gerne det.Der har jo eksisteret packet på 27 mhz i mange år. Hvad med og lege lidt med de digitale modulations former.
==> Søren:
God ide - lad de, der har lyst til at lege med digitale modulationsformer gøre det - og lad os andre gøre hvad vi har lyst til :-)
Igen tvang, vel?
SÅdan er det jo netop idag: Alle, der ønsker at lege med packet kan gøre det. Tilbage i 80’erne var packet i Danmark meget stort (spørg bare ejeren af dette site (hi Ulrik :-) ) og også dengang foregik denne del af vores hobby på frivillighedens basis - ingen tvang til noget som helst!!!Eller vil 27 mhz folket være et lukket land , med hensyn til eget navn (hemmeligholdelse--- ingen kan kigge på mig-- endsige finde mig ). Den tid er altså forbi, det skal man og kunne fatte .
==> Søren:
Hvorfor er den tid forbi?
Jeg kan da stadig spille streetbasket på Isreals Plads i København uden at oplyse navn/adresse til myndighederne.

Jeg kan da sagtens spille fodbold søndag formiddag i Fælledparken i København uden at oplyse navn/adresse til myndighederne.

Hvorfor må jeg så ikke sludre i min radio uden oplyse navn/adresse til myndighederne?

Du bedes forklare mig, hvorfor jeg skal fatte, at "den tid er forbi"...Det at udøve en hobby , som radio er, ligger i en interesse i at eksperimentere med radiobølger og udbredelses forhold.
==> Søren:
Hvor får du den ide fra??
Jeg har hobbyen "privatradio", men jeg har ingen interesse i at eksperimentere med radiobølger/udbredelsesforhold.
Jeg sludrer med vennerne, vi aftaler at mødes til en kop kaffe eller øl, vi spiller banko og spiller "tip en 13’er"... Men vi eksperimentere ikke!!!
Faktisk synes jeg NETOP, at radiomommunikation er så fedt, fordi der er rigtigt mange variaterne over hobbyen. Vi har så at sige en fælles platform, og vi kan benytte den meget forskelligt.Jeg , personligt har arbejdet på 27 mhz i en alder af 8 år , og idag er jeg noget ældre.
Problemet ligger i at, der aldrig har været en struktur omkring 27 mhz, der da har været for mange høvdinge med vidt forskellige intensioner . Foenemmelse for, at det sner, er at der nok er nogle der føler, at deres position bliver taget væk .
==> Søren:
Jeg er muligvis den eneste her på forumet... men jeg aner simpelthen ikke, hvad du skriver om? Vil du ikke uddybe dette punkt i klare forklaringer?
- Hvilke personer skriver du om?
- Hvem høvdinge?
- Hvem, hvad, hvor...?Mindre er forkert, meningen er jo , at der er et marked for ssb, og det ville virke mere tillokkende , for unge som gamle 27 mhz brugere , at tage og dyrke denne hobby.
==> Søren:
Såfremt der blev åbnet for SSB ville nogle helt sikkert købe en radio, der kan sende SSB. Mens andre - mange andre - forsætter med bankospil fredag aften på AM og FM...
Men er da da som udgangspunkt helt enig med dig i, at det ville være fedt at få SSB på privatradiobåndet. Så fik vi nemlig endnu en gren at lege med...Om man vil gå videre med denne hobby, er så en helt anden sag. Dette i sig selv er et godt argument , for at kunne sniffe til HF båndene.
==> Søren:
Du sætter mig lidt af her... :-)
Mener du, at hvis man må køre SSB på privatradiobåndet, så øges sansynligheden for, at vi privatradiobrugere "mister" brugeren, fordi han/hun måske får en radioamatørlicens og vil køre på disse bånd i stedet for?
Du må lige forklare dig nærmere...Der er 27 mhz brugere som bruger udstyr, som de ikke har certifikat til, dermed sagt, du må godt eje , men du må ikke bruge det. Derfor er der et godt argument , for at lovliggøre disse brugere.
==> Søren:
Jeg tror, at du her er helt gal på det.
Om nogle vælger at benytte ulovligt udstyr enten som - eller i forbindelse med - deres privatradiohobby kommer vel ikke netop dene tråd ved?
Hvis jeg forstår dig rigtigt, så mener du, at når/hvis en privatradiobruger benytter radioamatør sendeudstyr på vores bånd, så er det ulovligt - indtil personen har bestået A-licens og så må udstyret gerne bruges på privatradiobåndet?
Jeg synes, at du sammenkæder en registrering af privatradiobrugere - med en A-licenseret radioamatør.
Eller misforstår jeg dig fuldstændigt?Om jeg kan se nogle ulemper, jo det kan man altid, hvis der er nogle personer der ikke gider og følge love og etiketter, da der er nogle der opfatter 27 mhz som et anarki og med ret til selvhævelse og med trusler til følge.
==> Søren:
Ja, rigtigt ærgeligt at denne type personer findes OVERALT. Både på privatradiobåndet, blandt licensererede radioamatører, i privatlivet, i erhvervslivet, i basketballklubben og fodboldklubben. OG selvfølgelig også blandt vores hobbys brugere.
Lad os lave en anden tråd og debattere hvad vi kan gøre med for at nedsætte generne fra disse personer.Disse mennesker , har ikke fulgt med tiden, og kommer aldrig til det.
==> Søren:
Disse personer kan sagtens være initiativrige, innovative, fremadrettede personer - men alligevel ikke indordne sig samfundets regler.
Der er altså ingen sammenhæng mellem at "følge med tiden" og opføre sig ordentligt.
Fra erhvervslivet kan jeg nævne Kai Wilhelmsen, Kurt Thorsen og Rasmus Trads som vist er ret gode til at følge med tiden - men alligevel ikke følger samfundets regler.Tanken med det hele er , at kunne bruge en kommunikation form, uden at den enkelte bruger skal op til en prøve eller lignende , men bare en form, for registrering , at man har købt den enkelte radio.
==> Søren:
Der er ingen sammenhæng mellem at få myndighedernes accept til at benytte en ny modulationsform (ikke "kommunikations form") og registrering.
Omkring 1976 (??) fik vi FM modulation - altså en ny modulationsform - og det var uden registrering.
Derfor kan vi også få SSB nu, uden registrering.
Der er altså ingen sammenhæng mellem ønsket om en ny modulationsform og registrering.Og derved vil den enkelte bruger føle sig mere sikker. Misbrug af radio , vil altid finde sted. Den sidste idiot er ikke født endnu.
==> Søren:
mere sikker på hvad?Nuvel, hvis det er tanken , at 27 mhz skal være et anarkistiskt bånd, tænk bare tilbage til 1977, så er må man jo mene, at tanke gangen ikke er den største og iq er noget man ser bort fra.
==> Søren:
Jeg tror ikke helt, at jeg fanger din pointe?
Der er da regler for privatradiobåndet. Bl.a. må man kun sende med AM og FM modulation (!!). Så det er ikke et anarkistisk bånd. (Det er derimod f.eks. 45 meter båndet, for lige at slå fast, er der er en verden til forskel....)
Jeg fanger som skrevet slet ikke din pointe - specielt ikke hvor "iq" kommer ind i billedet?Dermed sagt, vil I virkelig ikke mere , eller er 27 mhz en flok tandløse mennesker, der er bange for nye tiltag. Og er i bange for , at der er nogle der kommer og tager jeres BSANKOSPIL fra jer. Så må man være mere eller mindre usandsynlig dum og snæversynet.
==> Søren:
Poul Erik, du skriver "i" - og ikke "vi".
Du er altså ikke selv privatradiobruger - du føler dig ihvertfald ikke selv osm privatradiobruger.
- Hvad er meningen med dine indlæg?
- Hvad vil du opnå?
- Hvad har du på agenda’en?
- Hvor vil du hen med os privatdradiobrugere?

Hvad mener du med din stribe af nedlandende udtryk i spørgsmålede: "Tandløse", "bange", "snævertsynede"... Ikke just flattende udtryk om alle os, der har en walkie og hygger med den.Men jeg kan mærke på brugerne, at I ikke er parate, til nye tiltag.
==> Søren:
Fordi kun 2-3 internetbrugere og besøgende af sitet www.privatradio.dk har besvaret dine indlæg og ikke lige klapper i hænderne, så betyder det vel ikke, at ALLE VI privatradiobrugere, der hver især har en walkie og hygger med den, ikke er parate til nye tiltag? Hvad får dig til at trække den parallel?
Det er nærmere noget rystende, at DU, der selv mener, at du har så brede og vidtfavnende tanker og holdninger (for ellers ville du vel ikke kontakte ITST på vegne af alle danske privatradiobrugere), vurderer din viden og forståelse som du gør.Derfor vil jeg foreslå IT & Telestyrelsen, at 27 mhz båndet bliver underlagt Radioamatører til eksperimenter,
==> Søren:
Brandgod ide. Jeg er sikker på, at de mange privatradiobrugere landet over alle er helt enige i dine fremragende konklussioner og er taknemmelige for dit velgennemtænkte og meget brede forslag, der derved lukker for DERES hobby.endnu et bånd der bliver ædt op af radioamatører, . Da i ikke viser vilje eller hjælp til selvhjælp kan jeg ikke se andre mulugheder. MVH OZ1IPE
==> Søren:
På vegne af alle landets privatradiobrugere vil jeg gerne takke dig, Poul Erik, for at du nu lukker og slukker helt for vores hobby. Alle vi, der nyder vores walkie, vores 400 KHz, som vi har nydt siden 60’erne.
Tak Poul Erik, for at alle vi danske privatradio brugere nu skal finde nye hobbies - finde noget andet at bruge vores tid på.
Tak for din altomfavnende tanker på vores alles vegne - jeg føler dit store hjerte vil sikre, at jeg vil have et godt liv fremover :-)))

Tak Poul Erik.


PS: Hvad mener du iøvrigt med "endnu et bånd der bliver ædt op ..."?
Vi privatradiobrugere har faktisk fået fordoblet antallet af vores bånd (med indførelsen 446 MHz).
For 27 MHz har vi gennem årene KUN fået flere kanaler (fra ? til 12 til 23 til 40) - og ligeledes fået indført FM, således at vi kan bruge både AM og FM på en del af kanalerne.)
Vil du forklare, hvad du mener?


Med venlig og hyggelig hilsen
Søren (Victor 97/Snoopy 197.)

Sendt den 20. november 2005 kl. 11:46.

Besvar dette indlæg

Tilbage til oversigten over indlæg


Hele denne tråd:

SSB i Danmark. Poul Erik Eriksen - 15. november 2005 10:43.
   Re: SSB i Danmark. Christian B - 15. november 2005 13:53.
      Re: SSB i Danmark. Poul Erik Eriksen - 15. november 2005 14:31.
         Re: SSB i Danmark. Janus - 15. november 2005 16:03.
            Re: SSB i Danmark. ? - 16. november 2005 22:11.
            Re: SSB i Danmark. Soren - 16. november 2005 22:12.
         Re: SSB i Danmark. Christian B - 15. november 2005 19:36.
            Re: SSB i Danmark. Soren - 16. november 2005 22:18.
               Re: SSB i Danmark. Christian B - 16. november 2005 22:50.
         Re: SSB i Danmark. Søren - 16. november 2005 21:54.
            Re: SSB i Danmark. Poul Erik Eriksen - 17. november 2005 9:27.
               Re: SSB i Danmark. Søren - 20. november 2005 11:46.
                  Re: SSB i Danmark. Ulrik Brinck / A304 - 25. november 2005 10:36.
   Re: SSB i Danmark. Janus - 17. november 2005 22:08.
      Re: SSB i Danmark. Søren - 20. november 2005 12:08.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: prepper radio
GMax - 14/4 21:22

Re: prepper radio
Max - 14/4 19:27

Re: prepper radio
Julia - 14/4 18:51

Re: prepper radio
Michael-Blåme... - 14/4 18:40

Re: prepper radio
John b - 14/4 11:56


Flere indlæg


21016602 besøg