NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 25. januar
Re: SSB PMR. Jørgen
Køb & Salg 10. september
Nordland selektiv købes
Det sker 20. august
HAM-loppemarked i Frederikssund
 
 

Send et svar som privat e-mail

Annuller svar

Navn

E-mail-adresse (skal udfyldes, hvis du vil kunne modtage svar)

Overskrift

Svartekst (bliver sendt som privat e-mail)


Skriv følgende tal: Otte Tre Fire.


Gem mit navn og e-mail-adresse til næste gang. Hvordan det?Re: Pa trin
Søren
4. oktober 2011 kl. 22:42.

Hej Karsten,

Det er kun en fordel at bruge antennetuner, hvis SWR-forholdet er så højt, at der er fare for at ødelægge senderen (walkien eller PA-trinet).

Du bør derfor justere antennen, så SWR-forholdet er godt på alle de kanaler, som du skal sende på - og så behøver du ikke antennetuneren.

Nogle antenner kan kun give et acceptabelt SWR-forhold på relativt få kanaler, i forhold til hvad du gerne vil operere på. Så kan en antenntuner være god at bruge. Det kan også være, at du ønsker at operere på er så stort antal kanaler, at din antennens båndbredde ikke rækker - så er en antennetuner jo også god at bruge.

Mange walkie baseantenner kan give dig et godt SWR-forhold (under 1:2,0) over 2,0 MHz (200 kanaler), således at du dækker 26 og 27 MHz uden antennetuner.
Skal du "blot" bruge maks. 1 MHz i båndbredde (f.eks. fra "kanal 1" til kanal 27.800 - "kanal 80") så bør langt de fleste antenner kunne sikre dig et super godt SWR-forhold på alle kanalerne.

Vær opmærksom på, at en antennetuner, som er unødvendig for antennesystemet, måske ser fræk ud på bordet, men i praksis nedsætter dit antennesystems virkningsgrad.


Vedr. øget SWR-aflæsning som følge af højere sendeeffekt, så er det korte svar "nej"! Antennens SWR-forhold ændrer sig ikke, når du skruer op for sendeeffekten.

Men det er korrekt, at dit måleinstrument, der reelt er et voltmeter (dit måleinstrument kaldes reelt et VSWR-meter - v for volt), vil vise højere udslag ved højere sende effekt, også selvom du kalibrer korrekt på meterets justeringspotentiometer (stilleskruen).

Betragt derfor dine målinger som vejledende - og brug SWR-meteret med det formål, at måle dig fremt til antennens bedste længde for dit antennesystem (+ evt. som advarselsindikator, hvis noget går galt).

Hilsen Søren

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: SSB PMR
Jørgen - 25/1 18:50

Re: SSB PMR
Per Halte - 24/1 22:23

Re: SSB PMR
Jørgen - 24/1 13:08

Re: SSB PMR
Peter - 23/1 13:34

Re: SSB PMR
Bo - 22/1 16:53


Flere indlæg


18319510 besøg