NYHEDER    DEBAT    KØB & SALG    DET SKER    BYG SELV    LINKS    DENNE SIDE/KONTAKT  
 
Debatforum 28. marts
Re: Corona Klubben 2630. Dan Goldmann
Køb & Salg 8. april
En stak gamle kortbølgekort
Det sker 18. august
Loppemarked i Frederikssund
 
 

Send et svar som privat e-mail

Annuller svar

Navn

E-mail-adresse (skal udfyldes, hvis du vil kunne modtage svar)

Overskrift

Svartekst (bliver sendt som privat e-mail)


Skriv følgende tal: Fire Fem Et.


Gem mit navn og e-mail-adresse til næste gang. Hvordan det?Advarsel - GSM telefoner kan aflyttes
Morten
20. december 2000 kl. 11:44.


Advarsel - GSM telefoner kan aflyttes
19. december 2000: Det mange troede var umuligt viser sig nu i høj grad at være muligt. Den norske avis Dagens Næringsliv har afsløret, at det er muligt at købe udstyr som vil kunne aflytte GSM telefoner direkte på radio-interfacet, dvs. imellem mobiltelefonen og basestationen. Hidtil har en sådan aflytning været anset for umulig, fordi informationerne krypteres. Forelagt bladets oplysninger har Telenor erkendt, at der er meget lidt at stille op imod aflytningen. Det er nemlig tilsyneladende netop krypteringssystemet som er blevet brudt.

Under dække af at være interesserede købere, har to journalister fra Dagens Næringsliv fundet frem til en forhandler af GSM aflytningsudstyr. Det London baserede firma SpyShop ville for omkring 230.000 dollars (knapt 2 mio. kr.), levere et udstyr som vil kunne aflytte en hvilken som helst GSM telefon. De to journalister har efter eget udsagn fået udstyrets funktion demonstreret af det engelske firma.

Da det gik op for firmaet, at køberne alligevel ikke var købere, men journalister, kunne man berette, at GSM aflytningsudstyret allerede skulle være solgt til 7 personer. Angiveligt skulle to af dem være nordmænd.

Alvorlig trussel
Politiets Etterretningstjeneste og Forsvarets Sikkerhetsstab i Norge (POT) betragter situationen med stor alvor. Chefen for POT har efter afsløringen taget kontakt til den norske justitsminister Hanne Harlem. Eksperter fra det norske Post & Teletilsyn’s afdeling for radio- og teleregulering er i hast blevet indkaldt til et orienteringsmøde med den norske regering, som ønsker en information om det nye trusselsbillede.

Intet at gøre - vi må advare
Avisens afsløringer har ført til at de to største norske mobiludbydere NetCom og Telenor Mobil, nu vil slå international alarm over for aflytningsmuligheden.

Administrerende direktør i NetCom, Terje Christoffersen siger: - Hvis oplysningerne i Dagens Næringsliv er rigtige, må vi ud og informere vore kunder om, at det vi troede var aflytningssikkert, ikke længere er sikkert. Men det er vi nødt til at gøre sammen med alle andre GSM operatører i verden. Det er en opgave for GSM Association.

Umuligt at forhindre
I mobilbranchen frygter man, at aflytningen kan være endog særdeles vanskelig at standse. Det der tilsyneladende er sket er, at den krypteringsalgoritme som anvendes i GSM systemet er blevet brudt. Den algoritme lader sig ikke uden videre udskifte med en anden. Den er så at sige "bagt ind" i alle GSM telefoner.

Aflytning gælder også data
De norske oplysninger er alarmerende. Er det lykkedes at aflytte air-interfacet på en GSM telefon, vil enhver overførsel imellem telefonen og fastnettet, herunder også datatransmission, være blotlagt. Dermed eksponeres f.eks. WAP interfacets dataoverførsel hvilket i de nuværende versioner af WAP betyder, at alle brugerdata kan afsløres. WAP indeholder nemlig ikke end-to-end kryptering imellem terminal og tjenesteudbyder.

Anden form for datatransmission, fax via mobiltelefon osv. vil også kunne aflyttes.

Ny begrænset anvendelse
Afsløringen betyder også, at mange professionelle brugere vil være nødt til at overveje brugen af mobiltelefoner. I modsætning til de fast-trådede telefoner vil aflytningen på air-interfacet være meget vanskeligt, nærmest umuligt, at afsløre. Det får den konsekvens, at f.eks. samtaler om aktiehandel, virksomhedsovertagelser osv. måske i fremtiden ikke kan foregå via en mobiltelefon.

SENESTE NYHEDER

6. maj
Jægerspris-klub fylder 30 år

17. januar
Hvem er derude?

27. december
Schweiz afskaffer CB-licens, men kun delvist

15. juli
Tjekkiet får 80 kanaler

26. juni
Jan Bentzen, B.T.H., er død


Flere nyheder

Søg i nyhedsarkivet

 
SENESTE I DEBATFORUM

Re: Corona Klubben 2630
Dan Goldmann - 28/3 18:34

Re: Walkie-Talkie klubber..
Søren-spætte - 3/1 22:10

Re: Walkie-Talkie klubber..
Per-Ulrik Ras... - 21/9 19:13

Re: hvad stod TH for i kaldenavn
Flemming Niel... - 25/1 20:13

Re: hvad stod TH for i kaldenavn
Arne Pedersen - 25/1 19:21


Flere indlæg


11990404 besøg